+385 97 682 26 28 info@physio.hr

Kontakt

Individualni terapeutski pristup

Bobath koncept

Bobath koncept u Fizioterapiji Orešković je individualni terapeutski pristup kojeg temeljimo na ponovnom učenju normalnih pokreta tijela, a rješava probleme osobama koje imaju problema uzrokovanih oštećenjima centralnog živčanog sustava. Cilj Bobath koncepta je optimalno poboljšati izvođenje dnevnih aktivnosti.

Što je Bobath koncept?

Kod oboljenja i oštećenja kod kojih se primjenjuje Bobath koncept prisutne su lezije, promijenjen je mišićni tons, a često se javljaju i poremećaji senzorike i percepcije tijela. Zbog toga se cilj Bobath koncepta zasniva na sprječavanju nenormalnih aktivnosti i ponovnom učenju normalnih pokreta kroz terapeutsko vođenje.

Primjenjuje kod pacijenata s neurološkim oboljenjima kao što su moždani udar, Parkinsonova bolest i multipla skleroza, ali i oštećenjima kao što su traume mozga i tumori na mozgu. 

Ciljevi Bobath koncepta

Cilj Bobath koncepta je odraslim pacijentima vratiti što veću funkcionalnost.

Tretmanom Bobath koncepta se potiču pacijentove aktivnosti kako bi se ponovno uspostavile određene funkcije kroz ležanje, sjedenje, ustajanje, hodanje, te sve ostale dnevne motoričke funkcije i zadatke. 

U Fizioterapiji Orešković pristupamo individualno i holistički planiranim tretmanima te iznova pripremamo terapijske ciljeve. Naši terapeuti rade zajedno s pacijentom te mu daju jasne informacije rukama i uče ga iznova ili poboljšavaju izvođenje svakodnevnih pokreta.

S Vama i uz Vas od 1995. godine

Obratite se s pitanjem vezanim za terapije