+385 97 682 26 28 info@physio.hr

Kontakt

Metoda mehaničke dijagnoze i terapije

McKenzie tehnika

Što je McKenzie tehnika?

McKenzie tehnika u Fizioterapiji Orešković uključuje dijagnostičke i terapijske tehnike i koristi se kod mehanički uzrokovanih funkcionalnih smetnji vratne, prsne i slabinske kralježnice.

Robin McKenzie, novozelandski fizioterapeut i manualni terapeut, je, izmislio ovu tehniku koristeći se znanjem i iskustvom iz ostalih manualnih tehnika. On je kombinirao vježbe i terapeutske intervencije za smanjenje boli pomoću ponavljajućih pokreta.

Za razliku od ostalih metoda liječenja, McKenzie tehnika teži samoizlječenju i što manjoj ovisnosti o našim terapeutima. Pregled pacijenta u Fizioterapiji Orešković podrazumijeva subjektivni i objektivni pristup koji nam daje uvid u patološko stanje te sadrži funkcionalni test kao smjernicu za daljnje planiranje terapije. 

Tijekom pregleda pri McKenzie tehnici koriste se položaji i pokreti kojima pacijent može utjecati na svoje simptome. Ističemo važnost ponavljanja tih zadanih pokreta kod kuće jer uspješnost tretmana ovisi i o aktivnom sudjelovanju pacijenta. Upravo zbog toga važnu ulogu zauzima edukacija pacijenta  koja je sastavni dio McKenzie metode. 

Naši terapeuti pristupaju svakom pacijentu individualno i holistički te mu ističu važnost aktivnog sudjelovanja i edukacije o pravilnom izvođenju pokreta te ga savjetuju o pravilnom zauzimanju položaja pri svakodnevnim pokretima. Posebnu važnost pridajemo motivaciji za svakodnevni rad kod kuće, a sve s ciljem za uklanjanje tegoba, povećanje mobilnosti kralježnice i jačanje muskulature.

S Vama i uz Vas od 1995. godine

Obratite se s pitanjem vezanim za terapije